Oleme avatud   E-R 10-18   L-P suletud +372 5899 9214 info@veltekspert.ee

Burger rebitud sealihaga          
Burger
3 sl pruuni suhkrut
3 sl pähkliõli
3 tk nelki
1/2 tl purustatud koriandriseemneid
1 kuivatatud tšilli
1 punane sibul
2,5 kg kaelakarbonaadi
Täistera- või mitmeviljakuklid
Marinaad
3 sl vahtasiirupit
2 sl sojakastet
Ingverit
1 küüslauguküüs
1 laim
Loorberilehti
1 rosmariinioks
Münti
Maitse järgi soola ja pipart
Nelki


Salat
1 arbuus
100 g fetajuustu
50 g metsapähkleid
Basiiliku lehti
Salatikaste
1 sl vaarikamoosi
1 laim
Basiiliku lehti
Oliivõli
Maitse järgi tšillit
Meresoola

Pildid / - - - Rebitud sealiha burger

Valmistamine

Marinaadi valmistamiseks püreestage kõik koostisosad köögikombainiga. Määrige liha marinaadiga kokku ja jätke üleöö seisma. Liha tuleb küpsetada püsival kuumusel (110 °C) 14-18 tundi suletud kaane all Höfats CONE söegrillil. Kindlasti vältida otsest leeki. Küpsemise lõpuks peab liha sisetemperatuur olema 92 °C ja liha peab olema nii pehme, et pudeneb laiali.
Sibulatäidise valmistamiseks karamelliseerige pruun suhkur ja segage juurde pähkliõli. Seejärel lisage nelk, koraiandriseemned ja tšilli. Lõigake sibul ratasteks ja kuumutage pannil klaasjaks. Lõpuks segage sibul ja maitseained kokku, lisage soola ja jätke paariks tunniks seisma.
Salati valmistamiseks lõigake arbuus ja fetajuust tükkideks ning lisage hakitud metsapähklid. Salatikastme valmistamiseks segage kõik kastme komponendid kokku ja valage salatile.Kanistage basiillikulehtedega. 
Enne serveerimist röstige kergelt täistera- või mitmeviljakuklid, täitke liha ja sibulatäidisega. Serveerige koos salatiga. Head isu!